03 de juny, 2011

ERC : Ja era hora...!!!

L’article d´en Jordi Portabella publicat al diari EL PUNT posa el dit a la nafra sense pal·liatius quan, entre altres coses, afirma: “No poden continuar manant els que ara manen perquè els ciutadans ens han dit clarament que no”. Com a militant d´ERC estic plenament d’acord i penso que molts militants i simpatitzants comparteixen aquesta opinió.

El què passa és que no podem anar a un Congrés per a buscar el qui, això és el de menys; hem d’anar al Congrés per a buscar el què i, potser encara més, el com. No es pot començar la casa per la teulada un altre cop. Ja s’està parlant de noms sobre possibles dirigents del partit, quan encara no sabem quins seran els eixos programàtics que decidirà el Congrés per oferir una proposta creïble al país.

La pròpia dinàmica d’aquest Congrés és malèvola i absurda: primer s’ha d’escollir el President i el Secretari General i després s’han d’aprovar els eixos programàtics. Així no anem enlloc.

Companys dirigents actuals d´ERC, heu fet el que crèieu millor pel partit i pel país i el resultat ja el coneixem. No hi ha dubte que ERC ha normalitzat el debat sobre la independència, però no hem sabut capitalitzar aquesta circumstància. Ara toca una renovació a fons i no maniobres de maquillatge. Ens hi juguem tant com passar a ser un projecte polític testimonial.