07 de març, 2008

VOTAR EN BLANC...NO VOTAR

Aquests darrers dies he parlat amb algunes persones sobre les eleccions i em mostren els seus dubtes sobre si aniran o no a votar, o si votaran en blanc el proper diumenge 9 de març. La majoria d’elles argumenten que estan decebudes de la política i dels politics, que tots els polítics son iguals, que es venen per qualsevol cosa... En definitiva, que estan fastiguejats perquè no se senten representats pels polítics.

He de dir que he trobat un denominador comú en aquestes opinions que em preocupa: la majoria d’aquestes persones les considero ideològicament catalanistes o sobiranistes, algunes d’esquerres i d’altres amb perfil més conservador, però totes elles amb conviccions nacionals.

Evidentment, respecto la decisió que finalment prenguin el pròxim diumenge; però crec que tenim molts motius per anar a votar i no precisament en blanc.

En primer lloc, pel què fa al fet d’anar o no a votar, cal fer-ho per respecte a molta gent que amb el seu compromís i sacrifici personal, quan no amb la seva pròpia vida, han fet possible que avui tinguem la llibertat de tenir aquesta disjuntiva. En segon lloc, perquè no anar a votar és deixar en mans dels altres, de forma conscient, el nostre futur, és fugir del compromís i amagar el cap sota l’ala. Per últim, penso que si no anem a votar no tenim capacitat moral per exigir.

Respecte al vot en blanc algú pot dir que és un clar exercici de democràcia i de coherència. Ho podria compartir; però no en aquests moments, doncs aquestes eleccions s’han intentat plantejar com una cosa de dos i amb un clar afany de bipartidisme, com si estiguéssim en un sistema presidencialista. Els vots en blanc el dia 10 no serviran per gaire i Catalunya i els catalans ens hi juguem molt, malgrat ser unes eleccions espanyoles. Si els partits catalanistes tenen uns resultats dolents, l’onada centralista i espanyolista en la propera legislatura pot ser espectacular. Alguns a les Espanyes ja parlen d’una nova LOAPA, o de reformar la Llei electoral i la Constitució per arraconar els partits “perifèrics” i que no puguin condicionar el govern d’Espanya.

Sota el meu punt de vista, el nostre vot és important per a crear espais de sobirania, estructures de poder catalanes que ens permetin anar esgarrapant adhesions fins arribar a tenir una majoria social i política que cregui en la plena sobirania i en la independència del nostre país.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Miquel, votar en blanc... votar. En plenes facultats físiques i psíquiques, no fotem. Salut! i bon dia de reflexió.

Anònim ha dit...

Hola, sóc en Carles i estic col·laborant amb els administradors de bloc.cat durants els darrers dies per trobar una solució i poder "reflotar" el sistema, i sembla que des d'ahir a les 23:00 aprox. els sistema ja està funcionant correctament.

Demano disculpes en nom de tot l'equip de bloc.cat (que com podeu suposar es molt reduït) i assegurar-vos que hi estem dedicant tots els esforços possibles per a què el sistema torni a rutllar com temps enrera, on bloc.cat fou un referent dins l'espai de blocaires catalans.

Intentarem encetar una nova etapa de bloc.cat, amb un mantiment més constant, amb millores i noves funcionalitats (potser fins i tot un canvi de servidor), però també sabem que intentar-ho no és una garantia per aconseguir aquest objectiu, és per això que entenem i acceptem la decisió de blocaires com tu de migrar el bloc cap a sistemes més "estables".

Gràcies per la comprensió i molta sort en aquesta nova etapa de blocaire.

Anònim ha dit...

Us recomano el bloc http://ateneumalgrat.bloc.cat

És d'una revista cultural de Malgrat de Mar, però oberta a tot l'àmbit de l'Alt Maresme.