18 de novembre, 2008

PINZELLADES

- Ja “tenim” president electe als Estats Units. El “tenim” no és fortuït si comprovem el seguiment que han fet els mitjans informatius del país, en especial TV3, del dimarts electoral americà. És evident que era un fet periodísticament llaminer, entre d’altres motius perquè per primer cop un afroamericà tenia serioses possibilitats d’arribar a la Casa Blanca, com efectivament va succeir; també perquè un “esternut” al país americà pot esdevenir un tsunami aquí. Però de veritat era necessari tant desplegament de gent i programes en directe a dojo? Francament, ho vaig trobar excessiu.

- La repercussió de la crisi, -finalment hi ha crisi i no refredament, desacceleració o altres eufemismes similars-, tindrà una conseqüència molt directe en els pressupostos dels ajuntaments, degut a la caiguda dels ingressos en tots els tributs i taxes que estaven lligades al “boom” de la construcció. El finançament local és una assignatura pendent i sembla que cap govern vol posar el cascavell al gat en aquest tema. Si a més li afegim el greuge comparatiu endèmic d’aquelles poblacions, com Calella, que degut al turisme necessita donar més serveis, sembla que els propers exercicis pressupostaris es presenten complexos per mantenir el nivell d’inversions i serveis d’aquests darrers anys. Caldrà, al meu entendre, un exercici de responsabilitat, en primer lloc per part de l’equip de govern, però també de la ciutadania en general i els grups polítics de l’oposició en particular i no fer volar coloms que difícilment poden arribar a destí.

- Bé, sembla ser que els ajuntaments de Malgrat i Pineda, -els dos “grans” de l’Alt Maresme- , han “salvat” la continuïtat del Consorci Telegidital del Maresme Nord, ja que s’adheriran al Consorci i aportaran la quota econòmica corresponent. Un d’ells ha rectificat el NO rotund inicial, i l’altre, finalment, ha decidit una adhesió que en el mandat anterior ja estava pràcticament feta. Em congratulo de la notícia pel Maresme Nord i per la gent de l’antiga Calella TV. Sembla ser que el fet que tots ells, Calella inclòs, tinguin alcaldes socialistes ha afavorit la nova sintonia, mai millor dit. Doncs molt bé, tot sigui per obtenir un resultat positiu. Potser ara amb una mica de sort... i voluntat, veurem més notícies del Maresme Nord en els informatius del nou canal, ja que fins ara la omnipresència de Mataró no ho ha fet possible.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Home!! Amicci Mikele.. Obama i EUA UEA EEUU UUEE!! totalment d'acord. És el gran poder de la comunicació. Important, sí,.. un fet històric.. potser també. Però the life continue..

Tema crisi+món local. Complicat. Tu ho saps molt bé. Fas bé d'apel·lar a la responsabilitat, jo hi afegiria.. analitzar, reflexionar, valorar, preguntar, simular, prioritzar, arrrr..Però compte amb les tisores, ens hi podem fer mal oi? Espero que tothom estigui a l'alçada.. en sabrem?

TDT, doncs sí.. suposo que deu ser així. Era però, bastant previsible no? les forces centrípetes ja fan això.. centralitzar.. jejejeje

Una abraçada!!

Anònim ha dit...

eiii tete!! q tal?? per aqui tot segueix molt bé, vaig tornar de polonia dimarts (molt maco i molt impresionant, sobretot auswitchz) i tot esta igual per aqui per brusel·les. Com anem per allà?? dona records a tothom!! per cert respecte a el tema Obama i tal...he de dir q aqui a belgica també s'ha seguit en directe tot el proces electoral a EEUU, i personalment crec q tots hauriem de votar en aquelles eleccions ja q el q passa en aquell pais ens afecta a nosaltres directament! apaaa petooons!!